Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Τοπικά προϊόντα παραγωγής μας
Η οικογένεια μας παράγει
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αγνό μέλι.

Ελαιόλαδο

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται στην ορεινή περιοχή του Βιβαριού και αποτελούνται ως επι τω πλείστων από ελαιόδεντρα της ποικιλίας Κορωνέϊκη αλλά και Λαδοελιές. Κατά την διαδικασία της καλλιέργειας δεν γίνεται χρήση φυτοφαρμάκων.

Οι ελιές συλλέγονται στα μέσα Οκτώβρη χειρονακτικά και η επεξεργασία τους γίνεται την ίδια ή το πολύ την επομένη ημέρα. Το γεγονός αυτό κατατάσει το ελαιόλαδο που παράγουμε στην κατηγορία «Αγουρέλαιο». Το Αγουρέλαιο είναι λάδι που παράγεται σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, ο οποίος είναι άγουρος και πράσινος. Αγουρέλαιο δεν ονομάζονται όλα τα φρέσκα ελαιόλαδα, παρά μόνο αυτό που παράγονται από άγουρο ελαιόκαρπο. Έχουν λαμπερό πράσινο χρώμα που οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου ελαιοκάρπου οι οποίες προσδίδουν στο αγουρέλαιο μεγαλύτερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Διαφέρουν στην γεύση από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς είναι έντονα πικρό και κάπως πικάντικο με έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.

Τα εντονότερα χαρακτηριστικά του αγουρέλαιου είναι φανερά από την παραγωγή του, το Νοέμβριο και μέχρι το Μάρτιο. Όσο περνάει ο χρόνος το αγουρέλαιο χάνει την έντονη γεύση του αλλά όχι τα θρεπτικά του συστατικά. Το αγνό αγουρέλιο που δεν έχει περάσει καμία επεξεργασία ή φιλτράρισμα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα εμφανίσει ένα ίζημα (μούργα) στον πάτο του δοχείου, το οποίο είναι φυσικό κατάλοιπο του ελαιολάδου και δηλώνει την αγνότητα του αγουρέλαιου. Περιέχει όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, το ενεργό οξυγόνο και τις ελεύθερες ρίζες.

Μέλι

Μέλι

Οι οικογένεια μας παράγει αγνό μέλι χωρίς προσθήκες και επεξεργασίες. Λόγω του ότι δεν έχουμε την δυνατότητα να μετακινούμε τα μελίσσια μας εκτός νομού, παράγουμε αποκλειστικά τις 2 ποικιλίες μελιού που χαρίζει ο τόπος μας, Θυμαρίσιο και Ανθέων (ανθόμελο).

Θυμαρίσιο: Λόγω της γεωμορφίας, του ηλίου και του κλίματος, στην περιοχή μας ευδοκιμεί το θυμάρι, το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις μέλισσες. Tο θυμάρι φυτρώνει σε ξηρά και πετρώδη εδάφη και θεωρείται ένα κορυφαίο μελισσοκομικό φυτό, ακριβώς επειδή δίνει ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι με μεγάλη διατροφική αξία , για αυτό άλλωστε κατατάσσεται στις καλύτερες ποικιλίες μελιού παγκοσμίως. Το θυμαρίσιο μέλι χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Στην εποχή μας, επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή, αντισηπτική και αντιμυκητισιακή δράση.

Ανθόμελο: Ο αργολικός κάμπος είναι γεμάτος από εσπεριδοειδή και κυρίως πορτοκαλιές. Από την πορτοκαλιά και τα εσπεριδοειδή γενικότερα, προκύπτει ένα πολύ αρωματικό και ανοιχτόχρωμο μέλι γεμάτο από την γεύση των εσπεριδοειδών, το οποίο κρυσταλλώνει γρήγορα (1-3 μήνες). Τα εσπεριδοειδή (πορτοκαλιά, μανταρίνια κλπ) αποτελούν μια σημαντική πηγή νέκταρ για την παραγωγή μελιού.

* Η κρυστάλλωση του μελιού είναι μια από τις ιδιότητές του, είναι απόλυτα φυσιολογική και συμβαίνει κυρίως στα ανθόμελα και λιγότερο έως σπανίως τα δασόμελα.

Χρησιμοποιούμε
Χρησιμοποιούμε cookies στον ιστότοπό μας. Ορισμένα από αυτά είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του ιστότοπου, ενώ άλλα μας βοηθούν να βελτιώσουμε αυτόν τον ιστότοπο και την εμπειρία χρήστη (cookies παρακολούθησης). Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε να επιτρέπετε τα cookies ή όχι. Λάβετε υπόψη ότι εάν τις απορρίψετε, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις λειτουργίες του ιστότοπου.